اخبار و اطلاعات روز دنيا

حتما با شبکه بی سیم وای-فای آشنا هستید. اما تا به حال اسم WiGig به گوش تان خورده است؟ وای-گیگ استاندارد جدیدی برای انتقال اطلاعات به صورت بی سیم است که وعده سرعتی بسیار بالاتر از فناوری های انتقال بی سیم فعلی را به ما می دهد.

در واقع استاندارهای این روش جدید سال گذشته به مرحله تصویب رسیده است. وای-گیگ از باند 60Ghz برای انتقال اطلاعات استفاده می کند و مدل سه باند اش می تواند همزمان از سه باند 2.4 ، 5 و 60Ghz برای انتقال اطلاعات استفاده کند.



ادامه مطلب ...


           
9 / 1 / 1391برچسب:, :: 8:26 AM
مهرداد

در زمان برگزاری كنفرانس تکنولوژی SXSW در شهر Austin ایالت تگزاس آمریكا، بخش ابداع و نوآوری آژانس بازاریابی BBH با نام BBH Labs دست به اقدامی متفاوت زده است. این شركت به ۱۳ داوطلب بی خانمان، مودم های بی سیم نسل چهارم (4G) و تی شرت هایی داده است كه روی آنها اسم فرد بی خانمان و نحوه دسترسی به اینترنت بی سیم از طریق ابزار همراه او نوشته شده است.



ادامه مطلب ...


           
24 / 12 / 1390برچسب:, :: 3:44 PM
مهرداد

به گمانم کم کم وقت آن رسیده که 3G و 4G را به همراه داستان های نسل سوم، چهارم و غیره به فراموشی بسپاریم. در حقیقت باید فرکانس گیگاهرتز را فراموش کنیم! زیرا تیمی از محققان مدرسه علوم و هنرهای Kenneth P. Dietrich دانشگاه پیتزبورگ می گویند که به روشی جهت انتقال اطلاعات با سرعتی ۱۰۰۰ برابر بیشتر دست یافته اند.
 



ادامه مطلب ...


           
23 / 12 / 1390برچسب:, :: 3:16 PM
مهرداد

گیاهان به راحتی نمی توانند از ما تقاضای آب کنند یا نیازهایشان را به ما اعلام نمایند. حالا پیشرفت فناوری به گلدان شما در خانه اجازه می دهد که از کم آب شدن یا خشک شدن ریشه مطلع شده و به موقع آب را به گیان محبوب تان برسانید.

این گجت که Koubachi نام دارد در داخل گلدان قرار گرفته و با سنسور مخصوص اش میزان رطوبت، دما و نور مناسب گیاه را اندازه گیری می کند. از طرف دیگر از طریق وای-فای با شبکه اینترنت خانگی در ارتباط است و اطلاعات لازم را برای شما ارسال می کند.

یک اپلیکیشن مخصوص آی او اس (و در آینده اندروید) برای Koubachi وجود دارد که اطلاعات مربوط به گیاه را برای شما ارسال می کند. و البته لازم است برای این گجت نوع گیاه تان را مشخص کنید تا شرایط را مطابق با نیازهای همان گیاه بررسی کند.

 

البته برای داشتن این گجت باید ۱۴۰ دلار ناقابل پرداخت کنید. اما در هر صورت دیگر گلدان خانه هم به اینترنت متصل خواهد شد و اپلیکیشن ویژه خودش را دارد!



           

یک شرکت تازه تاسیس تجهیزات موبایل در حال برنامه ریزی برای استفاده از موبایل های هوشمند و تکنولوژی RFID است، تا به شما در پیدا کردن دسته کلید، ریموت کنترل تلویزیون و درب گاراژ، شارژر موبایل و یا هر ابزار کوچک دم دستی گم شده دیگری کمک کند. تگ های RFID امروزه کاربرد نسبتا وسیعی پیدا کرده اند و با قیمت بسیار مناسب (کمتر از یک دلار) قابل تهیه هستند. معمولا هم به راحتی آنها را بر روی هر ابزار و وسیله ای (بدون توجه به جنس آن) می توانید بچسبانید. تنها بخش داستان که ممکن است دم دست نباشد، اسکنر RFID برای پیدا کردن این تگ های همراه وسایل گم شده شما است!

 

مدیر شرکت UGrokIt می گوید شاید انواع مختلفی از ابزارهای ویژه پیدا کردن دسته کلید و ریموت های ویژه این کار را بتوانید در بازار بیابید. اما مشکل اینجا است که آنها معمولا گرانقیمت هستند، چندان کاربردی نیستند، و در نهایت تنها برای یکی از حجم عظیم وسایل گم شدنی شما کاربرد دارند!

 

این شرکت قصد دارد که محصولی همنام با خود تولید کند که از یک اسکنر RFID ویژه تشکیل شده که به تلفن های همراه هوشمند وصل می شود و تعدادی هم تگ RFID با دوام و پایداری بالا همراه آن است که قابلیت چسباندن و یا بستن به هر ابزاری را داشته و قابل شستشو هم هستند. این سیستم که شامل اسکنر، اپلیکیشن و تعدادی تگ اولیه است ۱۵۹ دلار قیمت گذاری شده است، اما خرید تگ های اضافی RFID هزینه چندانی برای تان در بر نخواهد داشت. به گمانم این محصول برای من یکی که حسابی کارایی خواهد داشت، البته اول باید دستگاه اسکنر را در اتاقم پیدا کنم!



           

موج رادیویی یک «موج الکترومغناطیسی» است که معمولا توسط یک دستگاه و آنتن اش تولید می شود. این امواج نخستین بار توسط «هاینریش رودلف هرتز» آلمانی کشف شد و به افتخار او «هرتز» به عنوان یک یکا برای سنجش بسامد این امواج نامگذاری شد.

احتمالا از روز گذشته لوگوی متفاوت گوگل را دیده اید که به افتخار تولد ۱۵۵ سالگی رودلف هرتز تغییر کرده بود. کشف آقای هرتز تاثیر زیادی روی دنیای فناوری گذاشت و هم اکنون جایی نیست که اسم آقای هرتز به گوش مان نخورد. البته با عنوان هایی مانند گیگاهرتز یا مگاهرتز.

 

Heinrich-Rudolf-Hertz-Google-Doodle_narenji.jpg

بد نیست به مناسبت تولد این دانشمند کمی با امواج الکترومغناطیس مشهور آشنا شویم:

کشف آقای هرتز سبب شد که رادیو اختراع شود و سپس تلویزیون به خانه های ما راه پیدا کند. امواج الکترومغناطیس اساس کار رادار، تلفن های همراه، جی پی اس، وای-فای و بسیاری چیزهای دیگر را هم تشکیل می دهند.

در اینجا با لیستی از امواج رادیویی مشهور و پرکاربرد آشنا می شوید:

 

موج رادیو AM: از 535 کیلوهرتز تا 1.7 مگاهرتز

ایستگاه های تلویزیونی: 55 تا 88 مگاهرتز و همچنین 174 الی 220 مگاهرتز

رادیو FM : از 88 مگاهرتز الی 108 مگاهرتز

تلفن های همراه: حدود 900 مگاهرتز

جی پی اس: 1227 و 1575 مگاهرتز

بلوتوث: 2.45 گیگاهرتز

وای-فای: 2.4 و 5 گیگاهرتز

جالب است بدانید که تقریبا هر فناوری بی سیم دارای موج رادیویی مخصوص خودش است. صدها موج رادیویی برای هر کار ویژه اختصاص یافته که مثال هایی از موارد متفاوت دیگر را هم می بینید:

کنترل از راه دور برای باز کردن درب گاراژ ها: 40 مگاهرتز

تلفن های بی سیم خانگی: 40 تا 50 مگاهرتز

سیستم های نظارت بچه: 49 مگاهرتز

هواپیماهای کنترلی: 72 مگاهرتز

سیستم های نظارت بر حیوانات در حیات وحش: 215 الی 220 مگاهرتز

ارتباطات بین سیاره ای و فضایی: 2290 الی 2300 مگاهرتز

 

در هر کشور یک سازمان مسئول تصمیم گیری در این مورد است که چه کسی از هر طول موجی برای چه کاری می تواند استفاده کند. برای مثال در آمریکا FCC که مخفف Federal Communications Commission است این کار را به عهده دارد و در ایران هم سازمان تنظیم مقررات رادیویی این مسئولیت را بر عهده دارد.

شاید تا به حال توجه زیادی به این امواج نداشته و فقط از آنها استفاده می کردید. اما یک آشنایی کوتاه سبب می شود که از این به بعد هر گاه کلماتی مانند GHz را دیدید، به یاد فردریک هرتز بیافتید که فقط ۳۶ سال عمر کرد، اما در طول حیات کوتاه اش نامش را در یاد ما باقی گذاشت.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:41 AM
مهرداد

 

bluetooth.jpg

اگر چندان تمایل به استفاده از گوشی های hands free که بر روی لاله گوش گذاشته می شود ندارید و همیشه استفاده آن برایتان نا خوشایند بوده اکنون می توانید از دستبند های پیشرفته ای که مجهز به تکنولوژی بلوتوث می باشند استفاده کنید. این دستبند خوشکل به کمک فن آوری بلوتوث از طریق مد vibrating کلیه پیغام های صوتی و متنی و تماسهای تلفنی را به شما خبر می دهد. مدت زمان شارژ 3 ساعته می تواند این دستگاه را برای سرویس دهی 100 ساعته آماده سازد. با ویژگی های مذکور قیمت آن برایمان عجیب است. فقط 48$!



           
17 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:44 PM
مهرداد

دوست داشتید تلفن شما شارژر بی سیم داشت؟ Powermat محصولی از شرکت دوراسل است که این وعده را به شما می دهد که می تواند بسیاری از تلفن های هوشمند را دارای شارژ بی سیم کند. کافی است یکی از این WiCC ها را به پشت باطری تلفن تان متصل کنید. (این کلمه مخفف کارت شارژ بی سیم یا همان Wireless Charging Card است.) تا ارتباط بی سیم بین گجت شارژر و باطری تلفن شما برقرار شود.

این کارت در واقع صفحه ای باریک و نازک است که به باطری می چسبد و امکان شارژ بی سیم را به باطری اضافه می کند. البته سال ها است که چنین فناوری در عمل وجود داشته است اما دوراسل روی بهینه سازی آن کار کرده و حالا در نمایشگاه امسال ادعا می کند که به یک محصول کاملا کاربردی و قابل مصرف تبدیل شده است.

 

جالب اینجا است که این کارت کار یک آنتن NFC را هم برای تلفن شما انجام می دهد. البته برای استفاده از این کارت، باید باطری ویژه ای هم داشته باشید که امکان نصب این کارت را هم داشته باشد. باطری ای که ورود برق کارت، ان اف سی و یک ورودی دیتا را برای پایش میزان باطری داشته باشد.

 

doracell_narenji.jpg

دوراسل نمونه هایی از سیستم شارژ بی سیم اش را در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته و امیداور است با حمایت شرکت های تولید کننده تلفن همراه، این فناوری به زودی در مدل های مختلفی قابل استفاده باشد.



           
17 / 12 / 1385برچسب:, :: 7:43 PM
مهرداد

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش امدید اومیدوارم از مطالب خوشتون بیاد نظر یادتون نره من سعی میکنم این وب سایت همیشه به روز باشه تا هروقت که میایدمطلب جدید و خوب داشته باشه با تشکر
آخرین مطالب
موضوعات